Bolån utan taxerad inkomst

Bostadslån utan taxerad inkomst? Vill du låna pengar, ett bolån, till att köpa bostad trots att du saknar en taxerad inkomst? Glöm det – ingen bank kommer att låna ut pengar till dig ifall du saknar en taxerad inkomst.

Kan man ha ett tillfälligt arbete eller måste man ha en fast anställning? Nej, det räcker inte med att du har ett tillfälligt jobb, utan alla banker är stenhårda och kräver även att du ska ha en fast anställning för att låna ut pengar till dig för ett bostadsförvärv.

Vad spelar en taxerad inkomst och fast anställning för roll då banken får bostaden som säkerhet bolånet? Banken bryr sig normalt inte utan bostaden lämnas alltid som lån och det tillför ingen extra säkerhet på att du verkligen kommer att betala tillbaka lånet och räntorna som tickar varje månad. Trots att bostaden blir pantsatt och utgör säkerhet banklånet så utgår banken ifrån att du inte kommer att ha råd att betala räntor m.m själv.

Låna pengar till bostad utan taxerad inkomst

Om du har sparade pengar sedan tidigare och kan betala in väldigt mycket så att du får en låg belåningsrad så kan du klara dig med utan taxerad inkomst, låg taxerad inkomst eller tillfälligt arbetslös och även helt utan jobb. Dock så är bankerna ändå väldigt restriktiva så det är ingen garanti att du kommer att få låna pengar till ditt bolån.

I annat fall så kan du om du saknar taxerad inkomst ändå få låna pengar till att köpa et hus eller bostadsrätt, men för att det ska vara möjligt så måste du ha någon har fast anställning och har stabil ekonomi som går in medlåntagare till bostadslånet. Du kan du köpa hus ifall du lyckas få din sambo eller make / maka att bli medlåntagare. Dock förutsätter det att denne har en fast anställning.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Bolån utan taxerad inkomst, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.